Free songs

Aventura Inorogilor

Aventura Inorogului, una dintre cele 3 aventuri propuse de organizatorii campului SS3, are la baza un traseu pe creasta muntilor Piatra Craiului. Acesta a fost strabatut indelungul a 3 zile de participanti echipati cu rucsaci, buna dispozitie si o conditie fizica optima. Dintre multi aspiranti la aceasta provocare, doar 13, o treime din numarul total, s-au dovedit vrednici si cu vointa pentru a se confrunta cu traseele dificile.

Liderii Sorin ‘Rick’ Dulgheriu si Catalin Gheorghe au lasat la latitudinea participantilor alegerea meniului pentru cele trei zile.

Dis-de-dimineata (in cazul in care ora unsprezece se poate considera dimineata) am pornit pe un ‘traseu de acomodare’, noi, Amelia, Diana, Maria, Irina, Madalina, Ioana x2, Adina, Furni, Octavia, Bogdan, Gabi si Victor, insotiti de Rick si Cata. Am ajuns pana la Refugiul Spirlea, am urcat pana la Zaplaz si ne-am intors pe acelasi drum catre tabara de baza.

A doua zi, la aceeasi ora, pornim intr-o noua aventura, desi vremea nu tine cu noi si ne-a intarziat plecarea in fiecare zi. Dupa mai multe ore de mers, am ajuns la Refugiul Diana, unde am luat si pranzul. O hotarare de moment ne-a condus pe pante, grohotis si saritori pana la Varful Padina Popii, la 2018m altitudine. Fiind o ora tarzie, am decis sa coboram pe la Cabana Curmatura, unde ne-a prins noaptea. Inarmati cu 5 frontale la 15 oameni, coboram incet si pe ceata prin padure pana in Zarnesti, de unde am fost luati cu masina ultimii 8km, fiind deja ora 23.

Cea de-a treia zi ne gaseste nerabdatori si suntem intampinati de o vreme prielnica pentru catarari si urcat. La Refugiul Sperantelor am ajuns dupa cateva ore, urmand sa ne intoarcem pe acelasi drum.

In total, pe parcursul celor 3 zile, picioarele noastre au simtit o diferenta de nivel de 5500m si au parcurs o distanta de 59km. Pe langa febra musculara, dureri de articulatii si vreme predominant trista, am avut parte de buna dispozitie si un hike nemaipomenit. Suntem mandri ca am ales aceasta aventura, desi toate ne-au atras. I-am surprins placut pe liderii nostri, facand fata cu brio la tot ce ne-am propus, ca traseu in Crai.

TOP