Free songs

General

Elemente pedagogice

Cea de-a treia ediție a campului “Sterie Stinghe” propune un nou concept pentru programul educativ. Dacă primele două ediții s-au bazat pe modelul Centenarului (activități în patrulă, împărțite în mare între tehnici cercetășești și implicare în comunitate), cel de-al treilea camp se va concentra pe o abordare ceva mai individuală și pe un parcurs pedagogic asumat de către participant.
Pentru aceasta, 3 cărți și 6 principii stau la baza programului “Magie și Mister 7df”:

Cartea Inorogului

  • Permite participantilor experiențe legate de domeniul spiritual, de suflet, de artă, frumos, cultură și emoții.

Cartea Dragonului

  • Se referă la activitățile legate de natură, mediu, dezvoltare durabilă, implicarea în societate.

Cartea Grifonului

  • Este aria activităților intelectuale, științifice, raționale.

Flexibilitatea

Fiecare participant va avea posibilitatea de a-și alege propriul parcurs, care poate fi diferit față de ceilalți membri ai patrulei. Campul “Sterie Stinghe III” nu intenționează să insiste pe dinamica patrulei “de acasă” (considerăm că aceasta reprezintă elementul fundamental al activității cercetășești la Consideratii generale nivel local în restul anului) ci pe potențialul grupului de interese, al asocierii temporare bazate pe un subiect sau misiune comună.

Progresul comun

Activitățile nu se vor desfășura prin rotație (pe subcampuri/ grupuri în unități de timp) ci în bloc, o serie de activități total diferite fiind organizate în fiecare zi. Acest sistem este singurul care permite evaluarea progresului individual pe parcursul campului precum și aceeași așezare logică a activităților pentru toți participanții.
Personalizarea

Unul dintre cele mai importante elemente pe care încercăm să le definim în cadrul programului SSIII este explorarea modului în care o experiență educativă este percepută, personalizată și mai apoi asumată.


Implicarea participantilor

Toate aspectele legate de administrația și conducerea campului (până la limita securității) vor fi gestionate de către participanți, prin democrație directă sau reprezentativă.
Consolidarea

Vom încerca să introducem două elemente pedagogice care au fost mai puțin utilizate în campuri în ultimii ani: crearea unui mediu de învățare (în care activitățile sunt doar experiențe dar învățarea se produce și se stabilizează în relațiile și dinamica din camp) și ceea ce francezii numesc “la relecture”, oportunitatea de a revedea valoarea pedagogica a unei experiențe în diverse formule (individual, grup, tutor, etc.)

Autonomia

În fine, autonomia individului și a grupului este foarte importantă în programul SSIII. Multe dintre activități sunt auto-controlate, fără staff,în mare măsură, calitatea experienței este și rezultatul interesului și aportului personal.

TOP